Connect with us

Бизнес

Българи създадоха първия NFT турнир базиран на комикс

Публикувана

на

Bitbooll NFT

Българи стоят зад компанията Bitbooll, която съвместно с Лондонския създател на комикси Джейсън Барет ще пуснат първия по рода си NFT турнир на Ethereum блокчейн.  NFT-тата, са най-новият феномен от света на криптовалутите, който придобива широка популярност през последната една година и екипът на Bitbooll се опитва да се възползва от тази нова мания. Крайната цел на проекта е да събере достатъчно ликвидност, с която да пусне нова дигитална валута целяща да трансформира онлайн търговията.

По данни на Капитал:

Само за първите 3 месеца на 2021 продажбите на дигитално изкуство надхвърлят 2 млрд. долара.

Какво всъщност е NFT?

Non-fungible token-ите трансформират дигиталните творби на изкуството и други колекционерски артикули в единствени по рода си, проверими активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата. Незаменяемите токени, или NFT, са частици дигитално съдържание, свързани с блокчейна – дигиталната база данни, която стои зад криптовалути, като биткойн и етериум. За разлика от NFT-тата, тези активи са заменяеми, което означава, че могат да бъдат заменяни или разменяни със сходни активи със същата стойност, подобно на долара.

NFT-тата, от друга страна, са уникални и не са взаимозаменяеми, което означава, че няма две NFT-та, които са едни и същи.

Кои са Bitbooll?

С офиси в София и Лондон, Bitbooll е компанията създала Booll Marketplace – онлайн магазин за електроника с повече от 28 милиона регистрации, опериращ в 7 държави. През последните 2 годините те са навлезли в сферата на крипто валутите, като за този период са създали, своя собствена дигитална валута, инвестиционна платформа, официално лицензирана борса за търговия на дигитални валути, както и множество децентрализирани контракти, за Staking, Yield Farming и други DApp решения.

NFT турнир

Най-новият им амбициозен проект ще е базиран на комикса The Age of Heroes & Villains, в който супер-герои се бият със Синдикат от престъпници и злодеи. Всеки герои от комикса ще бъде пуснат в серия от 2500 уникални колекционерски рисунки базирани на блокчейна на етериум. Картинките ще се продават в първия по рода си турнирен формат на рундове като всяка една от тях ще струва 0.025 етериума (около 100 долара).

 

Зад всеки герои от комикса стои известна личност от Великобритания

Например в първия рунд ще се бият рапърите Big Tobz и Mega man от So Solid Crew, по този начин проекта цели да изгради фен база зад всеки от героите, която да изкупи дигиталните творби на любимия си герои. Битките ще се измерват чрез напрвените транзакции (покупки). В края на всеки рунд ще се раздават награди на всички фенове закупили NFT-та, като наградите ще са на стойност 25 етериума (около 120 хил. долара). Към проекта е създадена и допълнителна дигитална валута наречена KUDAN COIN, всички закупили над 300 млн. KUDAN COINS ще имат запазено място в турнира и ще могат да си купят картинки без заплащане. Всеки потребител закупил NFT от oфициални сайт на bitbooll, ще получи безплатно целия комикс на The Age of Heroes & Villains.

Официално турнира започва днес на страницата на проекта – https://bitbooll.io

Първоначално ще могат да участвам само така наречените whitelisted wallets, които предварително са закупили над 300 милиона KUDAN COINS.  Те ще могат да вземат NFT-та безплатно – вместо да плащат 0.025 ETH, те ще трябва да заплатят само за транзакцията в Ethereum мрежата.

Bitbooll NFT Fights – Round 1

Крайна цел

Крайната цел на проекта е да събере достатъчно ликвидност, с която да пусне нова дигитална валута наречена Bitbooll USD (BUSD), целяща да трансформира онлайн търговията. Тя ще бъде стабилна дигитална валута, която винаги ще подържа стойност от 1 долар, както е и другата известна стабилна крипто валута Тетър (USDT). Новата валута ще се имплементира в Booll marketplace като средство за плащане и ще предостави възможност за стейкинг (staking) срещу реални продукти.

Чрез стейкинг, човек придобива способността да генерира доход, подобно на това както някой може да получи лихва за държане на пари в банкова сметка. Целта на Bitbooll е да замени този доход с реални продукти, например заключваш 1000 долара в смарт контракт за 1 година, без право на теглене и вместо месечен доход получаваш избран от теб продукт, в края на този период получаваш обратно сумата, която си заключил. Всички бъдещи партньори ще могат също да използват валутата в техни сайтове или магазини.

За повече информация:

nftfights.club

Investment platform: https://bitbooll.com/
LitePaper: https://bitbooll.io/docs/Pitch_Deck_BitBooll.pdf
Discord: https://discord.gg/Fuxku9XBS3

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни