Connect with us

България

Бисер Лазов: Никога не съм виждал в кабинета на Василев или в банката Делян Пеевски

Публикувана

на

Втори ден текат разпитите на основния свидетел на прокуратурата по мегаделото КТБ Бисер Лазов. Специализираният съд все още не е задал своите въпроси към Лазов, който разказва за развитието на банката от създаването ѝ до фалита през 2014 година.

 

Днес в залата Бисер Лазов говори за дейността на банката в периода от 2012 г. до затварянето ѝ през 2014 г., както и за личните отношения между Цветан Василев и директорите на КТБ. Лазов никога не е бил служител в банката, но така и не стана ясно откъде знае толкова много подробности.

Според Лазов Василев е унижавал своите служители, а някои от тях даже са манипулирали инспекторите на банков надзор.

Бисер Лазов отговори на някои от въпросите на журналистите, но целият разговор беше прекъснат от прокуратурата.

Целият си живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача, колкото и тя да е изглеждаше неизпълнима, каза Лазов пред журналистите.

На въпрос идвал ли е Делян Пеевски в кабинета на Цветан Василев или в банката, Лазов отговори: „Никога не съм виждал в кабинет или в банката Пеевски. Единственият, който съм виждал да седи наистина зад неговия, на неговото бюро, беше адвокат Лазар Карадалиев, който в месец юли 2014 г. дойде с екипа си, с охрана и седна в неговия кабинет. Целият си живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача, колкото и тя да е изглеждаше неизпълнима”.

Специализираният съд все още не е задал своите въпроси към Лазов, който вече два дни разказва за развитието на банката от създаването ѝ до фалита през 2014 година. Вчера Лазов разкри, че всеки месец Цветан Василев плащал по 25 000 лв. на Иван Костов, наемите от всички офиси на Василев в билдинга на бул. „Цар Борис ІІІ“ отивали за Костов и дъщеря му Мина.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930