Connect with us

България

Българите се връщат от чужбина

Публикувана

на

Министър-председателят Бойко Борисов е убеден в икономическия растеж на България, в по-високите доходи, по-добрата инфраструктура и по-добрата бизнес среда. Позовавайки се на статистически данни с неназован източник, Борисов е горд, че в България през 2018 г. са се върнали 16 169 от заминалите за чужбина сънародници спрямо 4964-те завърнали се през 2012 г. Въпреки това премиерът така и не дава информация за напусналите България в същия период, за да бъде даден обективен паралел.

Ето какво пише Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook:

„Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница.

През последните години у нас има видим напредък. Това е мнението на хората и анализаторите, това показват и всички статистически данни. Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината – около 4 пъти за периода 2012 г. – 2018 г.

Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна. Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи.

Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи.“

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2020
ПВСЧПСН
« мар.  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement