Connect with us

Апартаментите на властта

Ангелкова: Симеонов се фиксира в мен. Има ли интерес към поста ми?

Публикувана

на

Внушенията срещу мен от Валери Симеонов са некоректни в предизборна обстановка. Валери Симеонов има фиксация върху мен. Трябва да обясни дали става въпрос за личен интерес, интерес към поста министър на туризма или друго. Това каза по повод придбитото от нея жилище министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

 

„Влезнала съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила”. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

В четвъртък лидерът на НФСБ Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти. „Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов”, коментира Ангелкова. „Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно” , каза министърът.

 

Ангелкова отново обясни, че имотът е закупен на груб строеж. Тя е категорична, че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. Освен това Ангелкова заяви, че са платени абсолютно всички данъчни задължения към държавата. „В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност, по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, обясни Ангелкова.

Министърът подчерта, че е декларирала абсолютно всичко, което е имала още през 2011 г. в декларацията си пред Сметната палата.

„Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен от този човек”, заяви Ангелкова относно замесването й в скандала „Апартаментгейт” от Валери Симеонов. „Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на „силни чувства””.

„Каквото разпореди премиерът – това е. Важно е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите”, заяви Ангелкова.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930