Connect with us

Апартаментите на властта

Ангелкова: Имам парцел до Киноцентъра с къща и гараж, закупен от родителите ми

Публикувана

на

Министърът на туризма Николина Ангелкова използва страницата си във „Фейсбук“, за да отговори на поредната нападка на съпредседателя на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. По-рано днес лидерът на НФСБ продължи темата с имотите на Англекова, след като вчера в свое изказване, в което не спомена името ѝ, заяви, че още един от министрите в кабинета е придобил апартамент в кв. „Овча купел“ на цени под пазарните.

„Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя: имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон“. Това написа министърът на туризма Николина Ангелкова в профила си във Facebook. Коментарът й дойде по повод намек на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че тя притежава имот, който не е вписан в данъчната й декларация.

„Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход“, допълва Ангелкова.

Ангелкова пише още, че парите по сделката са осигурени отново от родителите ѝ. По думите ѝ сделката е извършена на пазарна цена, като всички данъци са надлежно заплатени. Тя посочва още, че пазарните цени на парцели в района са средно от 120 до 220 евро на квадратен метър.

„Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот“, допълва Ангелкова.

Днес Симеонов обяви, че „някой живее в кв. „Драгалевци“ в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си“.

„В чужд имот ли живее, под наем ли живее – това трябва да се декларира, а в декларацията го няма“, каза още Валери Симеонов. Малко след изказването му депутатите от НФСБ изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити имотите на Ангелкова, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930