Connect with us

Българският Ал Капоне

Акциите на „Левски“ вече са в касата на Герена: КОЙ ще е собственик?

Публикувана

на

Известният журналист Сашо Диков, който се оказа в ролята на куриер на акциите на Левски, ги занесе на стадион „Георги Аспарухов“, за да ги предаде на изпълнителния директор Павел Колев.

Това стана след отказа на премиера Бойко Борисов да ги вземе. Преди да се качи в кабинета на Колев, Диков разкри, че такава е била волята на Божков, след като е научил, че Борисов отказва да ги приеме.
  • „Аз не бях информиран за това нещо. Мога да кажа, че съм изненадан. По-скоро изпитвам други чувства в момента. Аз мисля, че „Левски“ не заслужава това, което му се случва. Не само днес, а и въобще в последните години. За съжаление – това е ситуацията“, коментира Колев пред бтв.
  • „На историята на този клуб не отива такова подмятане на акции и цялата тази суматоха, която наблюдавах преди малко пред Министерски съвет.
  • „Надявам се все пак да бъде намерен начин „Левски“ да продължи. Поне да му бъдат развързани ръцете да се пребори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце.“, добави шефът на „Герена“.

„В 9,41 часа получих следния СМС от него: „Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим на Левски и той да се оправя после, нали е най-големият фен“.

„Аз съм само куриерче, зайчето Спиди. Аз не разбирам юридически нещата, никога не съм се занимавал с ценни книжа. Отивам, дават ми документи и само ги нося. „Гаден“ ход направи Божков, защото постави Борисов в небрано лозе. Премиерът можеше да приеме дарението и след това да ги прехвърли на Константин Папазов или Павел Колев например“, каза Диков на влизане. Десетина минути по-късно той излезе и каза, че Колев е приел акциите и ги е прибрал в касата.

„Всички въпроси вече задавайте на Павел Колев. Моята роля в тази работа приключи. Ако някой смята, че мога да помогна с нещо за спасяването на Левски, може да ме потърси“, завърши Диков.

На срещата на „Герена“ е присъствал и адвокат, който е казал, че днешната история по никакъв начин не променя собствеността на Левски. Това означава, че Васил Божков още се води шеф на Левски, защото не може на сила да се прехвърли собствеността.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement