Connect with us

COVID-19

Кралица Елизабет II е с COVID 19

Публикувана

на

Британската кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх в света, е показала положителен резултат при тест за COVID-19 в неделя, съобщава Ройтерс, цитирайки Бъкингамския дворец. Тя има леки симптоми на заразата.

Очаква се кралицата да продължи да изпълнява задълженията си от замъка Уиндзор, като не се натоварва. Кралицата ще остане под медицинско наблюдение и ще следва установените правила, добавят от Бъкингамския дворец. Здравето на 95-годишната кралица, която е напълно ваксинирана срещу коронавирус, попада отново под светлината на прожекторите, след като тя прекара една нощ в болница миналия октомври заради неуточнено заболяване и беше посъветвана от лекарите да почива.

„Тя ще продължи да получава медицинска помощ и ще спазва всички подходящи указания“, посочват от Бъкингамския дворец

73-годишният ѝ син принц Чарлз по-рано този месец се оттегли от събитие, след като се зарази с COVID-19 за втори път. Източник от двореца заяви, че се е срещал с кралицата няколко дена преди това.

Елизабет, най-възрастният монарх в света, отпразнува 70-ата годишнина от възкачването си на британския трон в началото на февруари.

Тя е първият британски суверен, прекарал седем десетилетия на трона в династия, която води началото си от почти 1000 години до норманския крал Уилям I и неговата експанзия в Англия през 1066 г.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни