Connect with us

България

Кадрови кадрил по нареждане на Борисов: отстранени са шефовете на болница „Лозенец“, на „Пирогов“ и на педиатрията

Публикувана

на

По нареждане на Борисов директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести, на болниците „Пирогов“ и „Лозенец“ са временно отстранени от постовете си. Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев.

Русинов увери, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките. Съдействаме максимално на проверките, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Директорът на болница „Лозенец“ проф. Любомир Спасов се въздържа от коментар.

Искам Ананиев да отстрани всички директори на болници, замесени в процеса със смъртта на тригодишното дете. Говорете с прокуратурата да полазват ВМА за експертизите, трябва да има възмездие, заяви премиерът преди началото на днешното правителствено заседание.
Незабавно да се махат оттам, докато свършват проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, толкова пари за здравеопазване се дават“, добави още той, видимо ядосан.
Борисов се срещна и разговаря тази сутрин с родителите на починалото момченце. След като ги изслуша, премиерът упрекна лекарите:

„Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи – да бъде направено днес. Това бездушие, да гледа детето и…, разстроих се… Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова. Ние само отпускаме пари, само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен. Ако това е правилно…“.

 

Според майката и бащата на Александър от Университетската специализирана болница за детски болести веднъж са ги върнали, след което те са отишли на преглед в болница „Лозенец“, откъдето им назначили медикаменти и домашно лечение.

 

По-късно детето се влошава и семейството отново се връща в Педиатрията, където чакат доста дълго за преглед. Детето все пак е прието в болницата, но в крайна сметка е изпратено в изключително тежко състояние в „Пирогов“, където умира.

 

„Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването“, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов, след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев.

 

Временно отстранена е и доктор Георгиева, която е приела детето в Педиатрията.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни