Connect with us

България

Златна топка за Борисов, златна зала за момичетата на Илиана Раева

Публикувана

на

Кабинетът отпусна 1.5 млн. лева за изграждането на нова зала по художествена гимнастика. Съоръжението ще бъде изградено в комплекса „Раковски“ в София и ще осигури още два тренировъчни килима за състезателките.

Решението беше утвърдено на заседанието на Министерския съвет в първия работен ден след празниците. На него присъстваха президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, както и някои от състезателките от националния отбор.

Те връчиха на министър-председателя Бойко Борисов „златна топка“ с автографи, както и поздравителен адрес с благодарностите си.

Раева определи деня като исторически за българската художествена гимнастика. По думите ѝ в последните години това се е утвърдил като един от най-успешните спортове в България.

„За нас днес това е един исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният ни отбор. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да побере всички наши национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по-големи. Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов, на г-н Кралев, който е до нас през цялото време и ни помага, и също така на правителството на България“, заяви Раева.

Борисов отвърна, че залата е била обещана и правителството е изпълнило обещанието си.

Преди седмици съществуващата зала на стадион „Раковски“ беше ремонтирана за 250 000 лева. Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център, обяви министърът на спорта Красен Кралев. „Залата ще бъде разположена на около 10 метра встрани от сегашната зала. Точни срокове не може да дадем, но в момента, в който се проведе обществената поръчка, тогава ще знаем кога ще бъде готова залата, но при всички случаи до края на следващата година би трябвало да бъде откритa“, каза Кралев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни