Connect with us

COVID-19

Засилен трафик: 50 000 напуснаха столицата. Kакви документи са нужни?

Публикувана

на

На над 200 КПП-та полицаи ще контролират трафика през трите почивни дни, които започват от днес.

Вече 50 хиляди автомобила са напуснали столицата. Още вчера от Вътрешното министерство предупредиха, че основанието за влизане и излизане от областните градове трябва да е посочено в декларация и да бъде по обективни причини.

Няма да се допуска преминаването на хора тръгнали на почивка. Ще важат основания като- постоянен и настоящ адрес и грижи за възрастен роднина.

През КПП-тата в столицата няма ограничение за часовия интервал на влизане и излизане, както беше по великденските празници. Все още са в сила обаче ограниченията за целта на пътуването, припомниха вчера от пътна полиция.

В София и останалите областни градове са изградени над 200 контролно-пропускателни пункта. Къде се намират пунктовете – вижте тук.

Може да се пътува заради прибиране по постоянен или настоящ адрес, заради служебни ангажименти, по здравословни причини, грижа за близък, снабдяване на роднини със стоки и лекарства. Ходене до вила или селска къща не е достатъчно основание за пътуване. На всеки контролно-пропускателния пункт задължително се представя предварително попълнена декларация.

За всяко КПП, през което ще се мине, е нужна отделна декларация (можете да я намерите като прикачен файл), в която се посочва причина за пътуването, като тя трябва да е основателна. Попълнените декларации се събират от служителите на контролно-пропускателните пунктове (КПП) в областните градове с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни, уточняват от вътрешното ведомство.

По данни на полицията до момента са извършени над 55 000 проверки на декларациите, при над 3 400 от тях са установени несъответствия. Съставени са множество актове. Масирани проверки ще има и за употребата на алкохол и наркотични вещества.

Засилено ще е полицейското присъствие до 6 май.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2020
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement