Connect with us

Водещи новини

Защо мързеливите са по-успешни в живота

Публикувана

на

Aко всяко бездействие ви отдалечава от успеха, вместо да води към него, струва си да научите как да мързелувате ефективно.

Те търсят най-простия и ефективен начин да изпълнят задачата

Основателят на Microsoft Бил Гейтс казва: „Винаги ще търся мързелив човек за работа, защото той ще открие много леки пътища за решаването на поставената задача“. И наистина, такъв служител ще търси начин да завърши по-бързо проекта си и ще се постарае да получи най-добрия резултат от първия път, за да не се налага да преработва нещо.

Оптимизират труда си

Мързеливият человек не вижда смисъл в еднообразната, монотонна работа, затова винаги се стреми да автоматизира процеса. Благодарение на такива изобретатели метлата е била сменена от прахосмукачка, а след това от прахосмукачка-робот.

Всеки път когато видите поредната спестяваща усилия иновация, не се съмнявайте, че е измислена от мързелив човек. Защото трудолюбивият ще я направи както трябва, а не както е по-лесно.

Умело използват технологиите

Не  е задължително да измислиш нещо ново, за да оптимизираш процесите, можеш да използваш готови разработки. Мързеливите хора редовно проверяват дали не се е появило нещо, което може да ги отърве от рутинните задължения. Те винаги са наясно с всички технически новости.

Разпределят правилно приоритетите си

Преди да направят каквото и да било, мързеливите хора си задават въпроса защо трябва да го направят. Правилната постановка на въпроса им позволяват да не губят време и усилия за второстепенни неща, които слабо влияят на крайния резултат.

В началото на ХХ в. италианският икономист Уилфредо Парето е формулирал закон, според който 20% усилия осигуряват 80 на сто от успеха. Съответно останалите 80% усилия ще имат  едва 20-процентен принос за каузата. Според този закон е много по-изогодно да се прилагат минимум усилия, но към правилните лостове.

Знаят как да си почиват

Ако трудът на обикновения човек прилича на маратон, при мързеливия това са кратки спринтове, редуващи се с почивка. Отначало той отдава на задачата максимум време и сили, а след това се отпуска. В резултат на това мързеливият изпълнява същия обем работа, но заради постоянната промяна на заетостта му се чувства по-спокоен и практически не е изложен на стрес.

Виждат по-добре рисковете

За да изпълнявате по-ефективно задачите си, без да се налага да преработвате нещо, трябва предварително да подсигурите онези места, където системата може да се „счупи“. Затова мързеливият човек вижда отрано рисковете и прави всичко възможно да ги отстрани.

Те са добри лидери

Мързеливият човек не само изпълнява задачите бързо и ефективно, но и ги разпределя компетентно сред хората, работещи върху проекта.

Никакви излишни жестове и дублиране на задълженията, само добре координирана работа за максимален резултат.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement