Connect with us

България

Заледени пътища, жълт код за ниски температури в 11 области

Публикувана

на

Слънце над София и  жълт код за опасно ниски температури в 11 области в Западна и Северна България. НИМХ предупреждава за потенциална опасност заради студеното време в Монтана, Враца,  Перник, Кюстендил, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен. Въпреки слънчевото време, средните максимални температури за страната ще са под нулата – -2/-3 градуса. В столицата минималната температура ще падне до -11 градуса. Значителна облачност се очаква над Югоизточна България, където е възможно да превали слаб сняг.

Метеоролозите препоръчват да се следи прогнозата за времето и да не се предприема неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от атмосферните условия. Очаква се с началото на новата седмица да започне и постепенно затопляне и връщане към дневни температури от порядъка на 10 градуса.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни