Connect with us

България

Закопчаха председател на БСП за кражба на павета

Публикувана

на

Председателят на БСП в септемврийското село Карабунар Борис Джонев и неговият син са задържани в ареста за срок от 24 часа. Причината – кражба на павета от улица в селото. Сигналът е подаден на телефон 112 от кмета на Карабунар.

В късния следобед в сряда, при редовната инспекция на стартиралия ремонт на уличната мрежа в село Карабунар, кметът Иван Каменарски видял бял микробус с отворени врати, в който са натоварени павета, плочки и бордюри.

Оказва се, че там са председателят на местната структура на БСП Борис Джонев и неговия син Костадин. По думите на кмета, веднага след подадения сигнал двамата разтоварили паветата и си тръгнали.

Каменарски допълни, че в дома на същите криминалистите открили и други плочки и павета на приблизителна стойност 2 000 лева.

От полицията съобщиха, че в хода на работата по случая е установено, че мъжете са натоварили на микробуса общо 93, а в близост са приготвили за товарене още 202 каменни павета.

Извършен е оглед от дежурна група при полицейското управление в Септември. Бусът и строителните материали са иззети, а двамата задържани са в ареста. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

От БСП обявиха, че това е опит за набеждаване и злепоставяне на баща и син Джоневи. Според социалистите тревожно е как в цялата тази, „съшита с бели конци“, история се използва държавната машина, респективно МВР, като репресивен орган и се внушават едни неистини, които влияят негативно върху авторитета и доброто име на трима граждани”.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни