Connect with us

България

Задържаха рекордните 1,5 млн. евро на „Капитан Андреево“ в кола с малко бебе

Публикувана

на

Митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ конфискуваха недекларирани 1,5 млн. евро в лека кола, в която е пътувало семейство с 18-месечно бебе. Парите са били скрити в 8 плика.

Пачките с евробанкнотите са били скрити между предните и задните седалки на автомобила. Шофьорът – турски гражданин, който е пътувал с румънската си съпруга и 18-месечното им бебе, е задържан и му е повдигнато обвинение.

„Изглеждали са като стандартно семейство. Но по метода „анализ на риска” колегите са селектирали автомобила за щателна проверка и са установили наличието на тази огромна сума”, заяви Георги Господинов, началник на митническия пункт „Капитан Андреево”.

Семейството са казали, че са спечелили парите от продажба на автобус в Румъния, но тепърва ще се установява произхода на парите.

„За първи път се пренася толкова голямо количество валута в лек автомобил. Самият водач е заявил, че парите са придобити от продажбата на автобуси, които са собственост на баща му и е носил парите в Турция за закупуване на жилище“, заяви Мария Кирилова – заместник районен прокурор на Хасково.

„Основният маршрут на валутата, който задържаме на „Капитан Андреево“ е от посока Западна Европа към Турция. Основната валута, която се задържа, това са долари, британски паунди, евро“, допълни Господинов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни