Connect with us

Eвропейски избори 2019

Задълбочава се разколът между патриотите

Публикувана

на

Вкарването на двама евродепутати от ВМРО предизвика поредна размяна на обиди сред лидерите на „Обединените патриоти“.

Красимир Каракачанов обвини коалиционните си партньори в предателство – „лъжейки като долни цигани“, Ангел Джамбазки обяви, че ще съди Волен Сидеров. Той му отвърна с обида за сексуалната му ориентация. А Валери Симеонов размаха пръст и припомни, че ВМРО и „Атака“ са предопределили всички да се явят самостоятелно на евровота, показва репортаж на бТВ.

„Атака“ и НФСБ получиха по-малко гласове от независими кандидати като Минчо Христов и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.

Първи в понеделник се обадиха от ВМРО. Водачите на партията коментираха, че са получили удари под кръста и от опоненти, и от партньори. А Красимир Каракачанов обяви, че сваля синята каска на помирител в малката коалиция.

„Аз повече синя каска няма да играя и не го играх синя каска. Има неща, които трудно ще забравя, удари, нож в гърба – нанесени от хора, които вие смятате, че са мои коалиционни партньори, позволявайки си да говорят за мен и г-н Джамбазки лъжи, лъжейки като долни цигани”, коментира Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Ангел Джамбазки се зарече да съди Волен Сидеров за клевети, изречени по време на кампанията. В поредица репортажи телевизия „Алфа“ показа компромати срещу Джамбазки по адрес на неговата сексуална ориентация.

„Аз съм готов и ще съдя всеки, който изрича лъжи и клевети. Ще трябва да докаже твърденията си в съда, защото в тази кампания бяха изречени много грозни клевети и лъжи”, заяви Джамбазки.

Според Сидеров обаче Джамбазки пишел доноси срещу него в Брюксел с аргумента, че лидерът на „Атака“ е неприемлив за консерваторите.

„Трябва да ви кажа, че много се стряскам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно точно каква е тяхната сексуална ориентация, аз затова предложих всички кандидати за евролистите да обявят каква е тяхната сексуална ориентация, но да го кажат, за да не бъдат изнудвани с това. Когато г-н Джамбазки каже нещо, се разтрепервам от страх, но той не е мой тип”, заяви Волен Сидеров, цитиран от бТВ.

Той отиде и по-далеч в съмненията си за ВМРО. Според него от партията на Каракачанов решили да се явят самостоятелно на евровота – „сключили сделка с ГЕРБ и ДПС, за да получат този резултат от купен вот, имам много информация и тя ще стигне до съответните органи”. А Каракачанов отвърна: „На крива ракета – космосът ѝ пречи, за киселото грозде също.“

Към стрелбата между „Атака“ и ВМРО се включи и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който с половин уста каза, че от ВМРО първи взели решение сами да се явят на евровота и това принудило останалите две партии сами да участват в изборите.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *