Connect with us

България

За ЧРД на Корнелия: ГЕРБ с чек за 5000 лв, „Воля“ – 3000 лв, ДПС се отчете с 1000 лв

Публикувана

на

Лидерът на БСП Корнелия Нинова навърши 50 години, а юбилеят събра всички лидери на парламентарно представените партии.Управляващи и опозиция загърбиха за кратко споровете от пленарната зала и се наредиха на опашка да поздравят родженичката. Предварително рожденичката бе обявила, че празнува с благотворителна цел. Тя помоли всички да не носят цветя и подаръци, а да отделят средства, с които да подкрепят националния ученически отбор по математика.

С дебел плик се отчете ПГ на ГЕРБ, а нейният председател Цветан Цветанов обяви, че групата на управляващите дават 5000 лева за младите български математици.

И другите парламентарни групи споделиха каузата на Нинова –  3000 лева подари лидерът на Воля Веселин Марешки, с над 1000 лева – ДПС.

„Благодаря ви, че станахте съпричастни към каузата ми, днес помагаме на младите таланти на България – математици и информатици, които представят страната ни достойно пред света“, обърна се Нинова към гостите си.

„Имах едни наситени, емоционални години досега, надявам се и следващите да са такива“, заяви развълнувано тя и специално се обърна към депутатите с призив: „Когато вземаме решения, да ги вземаме с разум и мисъл за България“.

С малко закъснение в Огледалната зала на парламента, където бе тържеството, влетя Славчо Велков, който ѝ поднесе „иносказателен“ подарък – 4-килограмова стара ютия, боядисана в цветовете на трибагреника с пожелание „да изгладим диалога“. Кутията, от която Велков извади ютията, пък бе изписана с пожелания за Нинова в стихотворна форма. Изненадващо с огромен букет червени рози в парламента пристигна и шефът на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев, който от вратата извика: „Обичаме те, Корнелия!“. А в поздравителния адрес на УС на КСБ е отбелязано: „Убедени сме, че само заедно политическите сили, бизнесът и гражданското общество могат да постигнат просперитет наа държавата и повишаване качеството на живот на хората.“

Лидерката на социалстите сподели, че за нея денят е като всички останали – между ангажименти в парламента и партийната централа, и не чувства нещо специално от навършването на 50 години.

А решението да събере средства за младите математици взела и с малък сантимент, тъй като синът й Рафаел е бил преди години капитан на националния ни отбор по математика.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни