Connect with us

България

За ЧНГ: Запечатаха хотел „Маринела“ окончателно

Публикувана

на

НАП най-накрая се пребори и Върховният административен съд (ВАС) разпореди затварянето на хотел „Маринела“ в София, като отмени определението на по-долна инстанция, с което се спираше изпълнението на решението на Националната агенция по приходите (НАП) за затваряне, става известно от съобщение на сайта на институцията. Решението не подлежи на обжалване.

Забранява се достъпът до хотела в срок от 7 дни. Казусът стигна до ВАС, след като приходната администрация разпореди запечатване на хотела на Ветко и Маринела Арабаджиеви заради системно укриване на приходи. Софийският административен съд обаче спря изпълнението на това решение на НАП, тъй като било немотивирано.

До момента данъчните многократно запечатваха хотела за седмица, заради данни, че част от фискалните апарати не са свързани с Националната агенция по приходи. Административният съд отмени решението. Два дни по-късно историята се повтори, за да се стигне до окончателното му затваряне днес.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Двамата са извън страната и се издирват от Интерпол. Съдът е запорирал банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви, защото в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижими имоти и автомобили.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни