Connect with us

България

Яки проверки и солени глоби за неправилно паркиране в София

Публикувана

на

На вниманието на шофьорите в столицата. От средата на октомври се задават засилени проверки и солени глоби за неправилно паркиране- на тротоара или  в  зелени площи. Виновните ще поучат фиш, като глобата е от 20 до 200 лева, разказват от Нова телевизия.

В повечето квартали на София паркирането никак не се подчинява на правила. Най-солена ще излиза глобата, ако сте оставили колата на инвалидно място, без да имате основание за това.     „Когато спрете автомобила си неправилно, и от там мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден”, обясни пред камерите изпълнителният директор на ЦГМ – Димитър Дилчев.

Фишът ще бъде изпратен и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнение – контрольорите ще заснемат нарушението.   „Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София”, добави Дилчев.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни