Connect with us

Спорт

Върнаха лиценза на Кобрата: Победихме, защото правим нещата с любов

Публикувана

на

„Победихме, защото това сме ние. Защото сме силни и защото със сърце и с душа правим нещата. И с много любов“, това бяха първите думи на Кубрат Пулев, след като боксовият му лиценз бе върнат от спортната комисия на щата Калифорния.

Спортната комисия на Калифорния премахна забраната на Кубрат Пулев да се боксира професионално на територията на щата.

Така българинът има право да се завърне на ринга в САЩ във всеки момент, в който реши

По-малко от 20 минути бяха необходими на заседателите в Сан Диего да вземат решението. Лицензът на Кобрата беше отнет именно от калифорнийската комисия след жалба от репортерката Дженифър Равало, която Кобрата целуна по устните след драматичната си победа с нокаут над Богдан Дину с нокаут в седмия рунд в Коста Меса на 23 март.

Кубрат влезе в залата, придружаван от адвокат Джон Уърт и от мениджъра Ивайло Гоцев. И Гоцев, и Уърт са съдружници в промоутърската агенция Epic Sports, която заедно с компанията на легендарния импресарио на Майк Тайсън Боб Аръm – Top Rank, защитават интересите и представляват Пулев отвъд океана.

Пулев говори на английски език пред комисията, след като бе помолен от заседателите да го направи. Кобрата отговори и на кратки въпроси.

„Допуснах грешка, за която съжалявам. Многократно се извиних на Дженифър Равало. Правя го отново. Осъзнах, че съм допуснал грешка веднага след целувката“, сподели Кобрата, който премина през курсове срещу сексуално насилие по препоръка на комисията на щата Калифорния.

След Пулев пред микрофоните застанаха самата Дженифър Равало и прочутия адвокат по дела срещу сексуално насилие отвъд океана Глория Олред. И двете изчетоха становищата си от лист.

Равало обясни за пореден път, че се намира в тежко емоционално състояние след целувката и че като дете на самотна майка – филипинка, намира постъпката на Пулев за абсолютно недопустима и прекрачваща всички граници на отношенията между мъж и жена. Комисията не ѝ зададе никакви въпроси. Според решението при повторно провинение Кобрата ще остане завинаги без лиценз.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни