Connect with us

България

Втори инфаркт покоси Жорж Ганчев, предстои операция

Публикувана

на

Втори инфаркт удари Жорж Ганчев. Бившият депутат и политик сам разкри за трудното положение, в което е изпаднал.

„Не се чувствам добре! Трудно говоря и почти не се движа”, оплака се Ганчев. В неделя политикът се почувствал зле, а минути по-късно установил, че получава сърдечен удар.

Днес сутринта той трябва да бъде опериран в столична болница, а медицинско светило от Белград ще извърши животоспасяващата процедура, пише „България днес”.

„Имам 3 стента и въпреки това пак се случва”, споделя още Жорж. Напук на здравословните си проблеми обаче, той запазва духа си бодър и дори пожелава весели празници на българския народ. Това обаче е втори инцидент за бившия бизнесмени политик, който по-рано тази година отново получи инфаркт.

Тогава той припадна в центъра на София и то само 3 дни след като беше в ефир, където ентусиазирано води предаването си. В болницата лекарите успокоиха Ганчев, че състоянието му се подобрява все по-бързо и по-бързо. В края на август той дори се подложи на операция и му бяха поставени 3 стента на сърцето, за да следят и балансират сърдечния му ритъм.

Въпреки многобройните манипулации и лекарствата, които приема всеки ден, сърцето на Ганчев излязло от ритъм на 16 декември. В борбата му за живот неизменно до него обаче е най-верния му спътник–Шуши.

Само преди месеци, с типичното си чувство за хумор, Ганчев сподели, че може да носи на бой и трудно би се дал.

„Здрав съм, мога да кажа, че нося на бой. За трети път ми се случва да не съм добре със здравето, мога да кажа, че хората с кауза винаги оцеляват”, коментира със същия ентусиазъм и силен дух Ганчев.

Тогава, притеснени от състоянието на баща си, от САЩ пристигат двете му дъщери–Силвана и Джулия. Разкрива, че трудно би се предал и иска да продължава да живее.

„Имам всичко, мога да кажа, че съм единственият човек на земята, който има всичко и е доволен от постигнатото”, връща лентата Ганчев. И добавя, че го радват най-малките неща в живота, обича да се наслаждава на природата около родния си дом.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни