Connect with us

Водещи новини

Всичко за Близнаци: качества, здраве, работа, пари

Публикувана

на

Първият знак на въздушния елемент се познава по веселието, свободата, добротата и въображението си. Но дори и на сърдечните Близнаци не им липсват негативни черти: отмъстителност, неспокойствие, разсеяност и повърхностност . Впрочем фактите, с които ще ви запознаем, се отнасят не само за хората, родени под този чудесен знак, но и за онези с асцендент и луна в Близнаци.

 

Близнаците, като астрологичен знак, принадлежат към елемента въздух и са привлечени от качества като интелигентност, умствен капацитет и провеждане на интересна комуникация. Това е най-социалният знак на зодиака и като такъв той харесва да среща колкото се може повече различни хора. Това е прекрасно време за общуване с много и различни хора, така че бъдете отворени за възможностите, които предлагат и социалните медии.

Представителите на знака са изключително независими и не обичат да бъдат контролирани. Затова не се опитвайте да им отнемете личната свобода.

Близнаците харесват да прекарват свободното си време с хора, които не само споделят техните възгледи и начин на мислене, но и с които разговорите са винаги хубави, смислени и интересни.

Почти никога не се страхуват да изразят мнението си, дори и ако не допадне никому.

Макар и представителите на въздушния елемент да са привидно спокойни и добри, те могат да бъдат и доста отмъстителни. Затова никога не тръгвайте с лошо към тях.

Те са много лоялни и грижовни, особено за приятелите, семейството и любимия до тях човек.

Представителите на знака са много добри и внимателни слушатели. Те не само ще ви изслушат докрай, но и ще ви дадат много ценни съвети.

С тях никога няма да скучаете, защото са душата на компанията.

По принцип представителите на въздушния елемент се стремят да избягват, доколкото е възможно, конфликтите и безсмислените драми.

Близнаците често се колебаят и са несигурни. Също така могат да се опитат да помрачат настроението ви, ако те самите не се чувстват доволни и щастливи.

Представителите на този зодиакален знак имат богато въображение и са много наблюдателни.

Девиз: „Аз мисля!“;
Стихия – Въздух, качество – подвижен;
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз;
Метал – живак; цвят – жълт;
Планета управител – Меркурий.

Личност

Вие сте доста противоречива личност и наистина е чудо как успявате да се справите с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са вашия запазен знак.

И независимо, че с вас никога не е скучно, постоянната ви изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от вас. Несъмнено блестящият ви ум и способността ви да реагирате мигновено във всяка ситуация ви дават много ценни предимства.

Ако успеете да ги впрегнете в работа, бихте могли да постигнете блестящи успехи в професията. Най-добре можете да се представите в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Ваше поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребявате с него.

Любовният ви живот преминава навярно в едно непрестанно търсене на подходящия партньор. Вие сте способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че е трудно да обясните (дано да не ви се налага) как е възможно това. Имате нужда от партньор, който да ви изслушва и разбира, да уважава личното ви пространство и свобода.

Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

Външен вид

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта.

Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангини, пневмонии, бронхити, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

Храни

Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър.

Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, моркови.

Аромати

Нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър.

Работа

Области – информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт.

Професии – рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

Пари

Близнаците просто умеят да „правят“ пари. Те са родени далавераджии и от далеч подушват кое може да им донесе печалба. Но така както ги печелят, така ги и харчат – с размах! Няма Близнак, който да не може да измисли поне 10 „сравнително законни” начина да ви измъкне парите. И ако не си отваряте очите на 4 ще го направи, докато се усетите.

В началото на всяка своя романтична връзка Близнакът е способен да похарчи целият си месечен доход, че даже да влезе и в дългове само за да изглежда по-значителен и по-благополучен отколкото всъщност е. Кога ще се справи с тази финансова травма е съвсем друг въпрос.

Най-добър партньор за Близнака е човек с минимални потребности и то не само, защото той обикновено няма постоянни доходи, а защото според него най-важното семейно задължение е непрекъснато да се спретват купони, където да изтича семейния бюджет.

Любов и брак

Близнаците са очарователни и около тях непрекъснато има „влюбени до уши“ почитатели/ки. Те трябва да знаят обаче, че да се ухажва противоположния пол, да се сипят мили думи и обезоръжаващи усмивки за Близнаците е толкова естествено, колкото да се хранят и дишат. И всичко това съвсем не означава, че Близнаците ви отвръщат с взаимност или че вече сте ги омагьосали. Те може даже да не са ви забелязали.

Най-добрият подход би бил да се проявите като добър слушател, да показвате непрекъснатото си възхищение от тях, да ги гледате със светнал поглед и тогава съществува реална възможност Близнакът не само да ви забележи, ами и да се задържи наоколо за известно време.

Близнаците харесват ярките, знойни и колоритни личности. Те са пълни с идеи, като на моменти дори се удивляват на тяхната неизпълнимост. За да привлечете вниманието на Близнака, трябва да сте загадъчни и необикновени – те се интересуват от неизвеството повече от всичко.

В случай, че сте решили да свържте живота си с Близнак, не забравяйте – той никога няма да спре да се заглежда по други обекти, никога няма да надживее пубертета. До края на живота си ще трябва да го обгрижвате, да го придружавате по купони и… да го преобличате, за да не настине.

Все пак има начин – това е взаимното доверие, общия бизнес, здравата управленска ръка от ваша страна. Ако не успеете да го убедите, че сте екип, той просто ще смени посоката.

Подходящи партньори

Близнаците могат да се разберат с абсолютно всички благодарение на вродената си хамелеонщина.

В младежка възраст най-добре си пасват с Везните и Водолея. Те също са въздушни знаци, точно толкова повърхностни, непостоянни и свободолюбиви.

В средна възраст Близнаците леко се успокояват и намират общ език с Телеца, който им предоставя приятелство и стабилност и Овена, който успява да им наложи своето АЗ.

В зрелия си период Близнаците са доста напреднали в интелектуалното си развитие и са стигнали до определено ниво на самоконтрол. Това е моментът, в който може да има добър синхрон със Скорпиона.

Секс

Можете да впечатлите Близнака само, ако имате завидно самочувствие, ако не му обръщате внимание или реагирате на закачките му с пренебрежение, ако не взимате инициативата в свои ръце и даже видимо да не го забелязвате. За Близнаците това е непоносимо и те започват да се въртят наоколо ви като истински сателити докато не се окажете в леглото им.

В секса харесват експериментите и разнообразието. Харесва им да ги докосвате „в движение“, дългите любовни игри, еротичните масажи и нежни отнесени разговори в свободното време, където вие сте предимно слушател. Трябва да го държите в напрежение, за да не ви изневерява. Сигурността убива тонуса на Близнака и той губи интерес към съответния обект.

Известни личности

Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Advertisement