„Отношенията в малката коалиция трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил: „прелъстена,  изоставена ученичка, която пише на гаджето си“, каза Сидеров. Това заяви лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров пред Нова телевизия.

„От моя страна няма никакви знаци и действия за край на тази коалиция. Мога да кажа, че съм бил моторът да се направи през 2016 г., а успехът й беше, че изместихме ДПС и от 3-та политическа сила в парламента станаха 4-та“, това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров тази сутрин по Нова телевизия.

„Съжалявам, че ВМРО тръгна да разцепва тази коалиция, но така са решили. Както и да се явим на изборите трите партии, е важно да дадем уверения, че управленската програма на правителството, която сме поели, ще я свършим докрай. И да не свързваме автоматично евроизборите с управлението. За съжаление това не го чувам от другите две партии“, допълни той.

Сидеров коментира и писмото от НФСБ към ВМРО, за което стана ясно в петък. В него от партията на Валери Симеонов предлагат да се върнат на масата за преговори, след като от ВМРО решиха, че ще се явяват самостоятелно на евроизборите.

Попитан защо той не е бил поканен, Сидеров заяви: „Може да не ме харесват вече“.

Лидерът на „Атака“ отрече, че е искал да бъде водач на листа. „Ясни са само номинациите на Симеонов от НФСБ и Джамбазки от ВМРО“, подчерта той.

Волен Сидеров заяви, че голямата коалиция е стабилна, въпреки случващото се в малката коалиция.

„Няма никакъв трус, не търсете трусове. Нека и трите партии, и тримата лидери потвърдят, че независимо от начина на явяване на изборите, управленската програма докрай, Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай и ние ще бъдем гарант за това“, каза още той.

Сидеров коментира и за закупуването на изтребилителите F-16 за нуждите на ВВС. По думите на Сидеров това е неправилна сделка и не е нужна за България. Сделката за самолетите не е била записана в управленската програма, каза Сидеров.

Лидерът на „Атака“ се надява, че Каракачанов ще преосмисли решението си и заяви, че: „ако имаме нужда от F-16, то САЩ нека ни ги подарят в знак на добро приятелство“.

vlastta.bg