Connect with us

България

Военният министър забрани алкохол и дрога на военните по време на работа

Публикувана

на

Министърът на отбраната пусна на официалния сайт на ведомството заповед(link is external), с която забранява на военните да пият и употребяват наркотици в служебно време.

„В служебно време забранявам употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества от военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции“, пише в документа.

Освен това министърът забранява и „продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия“.

Той се заканва, че при установяване на нарушение на забраната военнослужещите ще се отстраняват от военна служба. Ако пък военен се яви „в състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения, причинено от употребата на алкохол и/или злоупотреба с наркотични вещества“, то ще му бъде налагано дисциплинарното наказание „уволнение“.

Министърът забранява на военните и нещо, което е забранено на всеки гражданин, изначално по закон. Той пише, че забранява управлението на пътни превозни средства от военнослужещите в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Очевидно той прави това, за да го запише също като основание за дисциплинарно уволнение от армията.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

декември 2023
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement

Популярни