Connect with us

България

Внезапно почина Радосвет Радев

Публикувана

на

На 61-годишна възраст внезапно ни напусна Радосвет Радев – председател на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от Камарата.

Радев пое управлението на БСК през 2018 г., след като почина дългогодишния председател на БСК Божидар Данев. В това изключително трудно за нас време той беше амбициран да направи Камарата модерна, водеща бизнес организация и работеше неуморно за това, пишат колегите му. Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията, признават те.

„За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел – човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране“, пишат от БСК и изказват съболезнования на семейството му, както и на целия екип на Дарик радио, чийто основател и собственик бе той.

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г. Завършил е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал маркетинг и мениджмънт в САЩ.

Работил е последователно в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев” на Българското национално радио.

През 1992 г. създава националното „Дарик радио“. Основател е на най-големия приватизационен фонд „Доверие” и на приватизационен фонд „Албена инвест”.

В момента е изпълнителен директор на „Дарик холдинг“, председател на Надзорния съвет на „Доверие – Обединен холдинг“ АД и председател на Съвета на директорите на „Албена“ АД.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация „Буров“.

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 г. е избран за изпълнителен председател на БСК, като наследява на поста Божидар Данев след неговата кончина. През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

На 5 декември 2018 г. Радосвет Радев е избран за председател на УС на БСК.

Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ с огърлие (Указ № 200/2010 г.) за особено значимите му заслуги в областта на културата и е Доктор хонорис кауза на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Семеен, с четири деца.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2022
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Advertisement