Connect with us

България

Верните отговори на изпитите по БЕЛ след 7 и 10 клас

Публикувана

на

Министерството на образованието и науката публикува отговорите от Националното външно оценяване по БЕЛ за учениците от 7 и 10 клас, съобщиха от МОН.

Седмокласниците писаха по вариант 2, който беше изтеглен в Министерството на образованието и науката (МОН) в присъствието на главния секретар на МОН Албена Михайлова и на Евгения Костадинова – директор на дирекцията „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН.

 

„Ева, която расте и се смалява“ от Иванка Могилска е разказът, по който седмокласниците са писали преразказ върху неизучаван художествен текст.

Националното външно оценяване за десетокласниците е тест с общо 23 задачи. 14 въпроса са с избираем отговор, а 6 – с кратък свободен отговор. Има една задача за редактиране и една с разширен свободен отговор, в който трябва да се формулира теза или антитеза. Последната задача е за създаване на текст (резюме, заявление или CV). Изпитът продължава 90 минути.

Над 117 000 ученици положиха днес изпити от националните външни оценявания по БЕЛ.

На 16 юни е националното външно оценяване по математика за учениците от 7 и 10 клас.

Може да видите теста и отговорите от НВО след 7. клас  – ТУК, а тези след 10. – ТУК.

Тестът:

10. клас

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху откъс от повестта „Гераците“ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат резюме на текста за Дуранкулак. На този изпит се явиха над 51 300 ученици.

vlastta.bg

 

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни