Connect with us

Последни новини

Васил Божков платил борчовете на „Левски“ към УЕФА в размер на 3 млн.лв

Публикувана

на

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев разкри по bTV, че спряганият за нов собственик на клуба Васил Божков само за десет дни е платил малко над 3 млн. лева.

„Голяма част от тези задължения, които УЕФА смята за дължими по финансовия феърплей, са платени. И те са платени от Васил Божков. Няколко милиона само за последните десет дни. Малко повече от 3 (милиона), ако трябва да съм конкретен“, каза Колев. И уточни, че предстои много важно плащане на дългове към НАП. Божков обяви преди седмица, че ще финансира и оздравява футболния клуб. Тогава чрез кратко прессъобщение от неговата „Нове холдинг“ посочиха: „Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат“.

Според Колев няма нищо притеснително в тези думи. „Васил Божков е един прагматичен човек, който развива различни бизнеси. Неговото завръщане във футбола може да бъде само в полза на футбола и най-вече на „Левски“ по простата причина, че от това, което аз заварих в клуба, „Левски“ на практика беше във фалит“, заяви изпълнителният директор. По думите му предстои много тежък оздравителен процес, при който обаче отборът няма право да се отказва да преследва спортни резултати.

„Одитът показа дългове малко над 32 млн. лева, натрупани от некомпетентно управление и меко казано странни решения“, заяви Колев. Под странни решения той посочи привличането на играчи с нереално високи заплати за българския футбол и със систематично неплащане на данъци. „Левски“ е марка, която може да носи приходи, ако се управлява правилно“, каза още Колев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни