Connect with us

България

Ваня Григорова: На изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици

Публикувана

на

Няма как да бъда кандидат на БСП. Разговорът между мен и Корнелия Нинова стана неприкрит. Всички неща, които тя правеше в изминалата кампания, аз вече не прикривам. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията. Тя работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници. Това коментира пред Нова тв Ваня Григорова от „Солидарна България“.

„Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици. Това е накратко начинът, по който мога да коментирам всички изявления на БСП и конкретно на Корнелия Нинова”, каза Ваня Григорова.

След половин година в общинския съвет сега Григорова обяви, че ще участва в предсрочните парламентарни избори и изборите за европейски парламент като кандидат на обединението „Солидарна България“ заедно с друг бивш кадър на БСП – Мая Манолова.

По този повод на брифинг в парламента Свиленски прогнозира, че Манолова и Григорова „заедно ще бъдат поредната патерица на Борисов в българския парламент“, а лидерът Нинова каза: „Нямам какво да добавя.“

БСП щеше да има четири общински съветници, ако не беше Ваня Григорова, и щеше да мечтае за балотаж”, каза Григорова.

По думите й, ако БСП има реални политически цели, нека говорят за решенията, които предлагат, и да спрат борбата си вътре в партията.

Тя добави, че ако бъде избрана за депутат, ще решава проблемите на хората на много по-високо ниво.

„Когато политиката, която се задава от национално ниво, има въздействие върху общинските нива е много по-добре да се опиташ да го направиш за всички общини, не само за София. Винаги на национално ниво може да се зададе по-мащабна политика”, каза тя.

Григорова добави, че това, което се вижда от експертизата на вещите лица по делото за оспорения резултат от местния вот в София, безусловно сочи към това, че е имало манипулации на крайните резултати.

Ваня Григорова подчерта, че увеличението на пенсиите, с което се хвали Асен Василев, е направено така, че да води към тежко финансово състояние на НОИ и по-скоро на Фонд „Пенсии”. „Не беше увеличен максималният осигурителен доход. Това не е отговорно политическо поведение”, каза тя.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни