Connect with us

България

Валентин Златев с писмо до медиите: Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред…

Публикувана

на

Бившият управител на „Лукойл“ Валентин Златев изпрати позиция до медиите и определи като преминаване на всички граници „многобройните злоупотреби“ с името му.Преди дни стана ясно, че Златев е призован да даде свидетелски показания в прокуратурата, но от държавното обвинение не са разкрили подробности. В същото време представители на ГЕРБ публично обявиха, че „е имало среща на Корнелия Нинова с Васил Божков и Валентин Златев“ и посъветваха журналистите да питат какво е говорено на нея. Депутатът Маноил Манев коментира, че политическият проект, за който Божков говори в последните дни, “не си го е измислил Божков на плажа в Дубай… Показателно е, че има връзка с БСП, това показва, че във времето се е градил този проект.” Красимир Ципов пък се обяви за анкетна комисия, която да разследва големите имена от Прехода и „да изследва кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Костов и всички кредитни милионери, подплатени от кадрите на Държавна сигурност“.

Ето какво пише в отговор Валентин Златев:

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.
С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

Валентин Златев

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

май 2024
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement

Популярни