Connect with us

България

В СРС-та за подкупа не се появи името на Иванчева

Публикувана

на

Името на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева не се появи в СРС-тата по делото, изслушани днес в съдебна зала. Тя е обвинена във взимане на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижи преписката му за строеж в квартала. На записите днес се чуха телефонни разговори между Ваклин и бившия районен кмет Петко Дюлгеров, който е обвинен за посредничество. Името „Иванчева” обаче така и не се споменава директно, а се чуват изрази като „тя”, „тази жена”, „онази жена”, „шефката” и др.

В съдебната зала бяха прослушани поредица от телефонни разговори между Александър Ваклин и Петко Дюлгеров. От показанията, които Ваклин даде по-рано пред съда, се разбра, че потърсил Дюлгеров, за да му помогне със забавената му преписка за строеж и да му уреди среща с Десислава Иванчева.

Съдът уважи искането на Иванчева и Петрова да изслушват аудиозаписите в ареста и да си водят бележки. Заради влошено здравословно състояние Петрова поиска, а Иванчева подкрепи същото, да могат да слушат предварително СРС-тата и да си водят бележки, които да представят на съдебните заседания. Съдът разпореди да им бъде предоставен преносим компютър със съответната програма и копия от аудиозаписите. По този начин в съдебните заседания съдът ще изслушва само онези записи, за които подсъдимите имат възражения или съмнения, че не са отразени коректно и ще се спести процесуално време.

Любопитен детайл от днешното заседание бе този, че прокурорът изненадващо поиска да се доизясняват в съда обстоятелствата около подаването на сигнала от Ваклин през февруари т.г. За тази цел прокурорът предложи да бъде разпитан като свидетел оперативен работник (Деньо Денев), който посрещнал бизнесмена Ваклин, когато отишъл да подаде сигнала в ДАНС.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни