Connect with us

България

В 15 часа: Среща на Борисов с вицепремиера на САЩ

Публикувана

на

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще разговаря с българския премиер Бойко Борисов в Мюнхен. Срещата е поискана от американска страна, съобщи Нова телевизия. Очаква се разговорът между Пенс и Борисов да е около 15 часа българско време, но подробности не се съобщават. Най-вероятно причина за срещата е доставката на нови изтребители за България.

 

По-рано българският премиер заяви, че американската компания „Локхийд Мартин“, която произвежда избраните от правителството машини F-16, трябва да има завод за поддръжката им в България. В петък в Мюнхен, където световните лидери са на конференция по сигурността, военният министър Красимир Каракачанов разговаря с представителите на американския гигант в самолетостроенето.

 

Вицепремиерът попитал представителите на американската компания с какъв срок за доставка те биха се ангажирали. Отговорът бил, че 36 месеца е нормален срок за доставка на изтребителите. По думите на Каракачанов е възможно договорът със САЩ за доставката на F-16 да бъде подписан до края на месец юни. Този вторник щяло да бъде изпратено официално предложение.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни