Connect with us

България

Ураган бушува в Карлово и Сопот

Публикувана

на

Силен вятър е съборил покрива на сградата на ХЕИ в Карлово, а в съседния Сопот са нанесени поражения по сградата на професионална гимназия „Ген. Владимир Заимов“, съобщи зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски, предаде радио „Фокус“- Пловдив. Евакуирани са учениците от гимназията. Няма пострадали хора.

Близо 600 учениците от професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот бяха евакуирани тази сутрин. Причина е ураганният вятър, който е изпочупил голяма част от стъклата на учебното заведение. Това съобщи директорът на гимназията Катя Адарска пред TrafficNews.bg.

„В Карлово има обърнати съдове за смет и контейнери, има и обърнат метален електрически стълб”, каза Карагенски. От сутринта е имало и прекъсване на електроснабдяването, което вече е възстановено. Без ток е била и сградата на Общината. Общинска комисия вече описва щетите и ще се търси финансиране за възстановяването им.

От Община Карлово предупреждават гражданите да внимават за падащи клони и летящи от терасите предмети.

Вятърът строши прозорец и витрина на магазин в центъра на Карлово. Според собственика щетата е поне 1000 лева. По улиците в града има паднали пътни знаци и пътни табели, има обърнати контейнери за смет. Северната част на Карлово от сутринта е без ток, съобщи „Марица“.

От администрацията на община Карлово предупредиха за силен вятър със скорост около 90 км в час. От Кризисния щаб съветват гражданите са бъдат предпазливи при движението си по улиците и да не се движат близо до сградите, поради опасност от падащи предмети. От щаба съветват гражданите да приберат от терасите и балконите предмети, които може да паднат и наранят някого, а собственците на строителните фирми да укрепят скелетата.

Силен вятър духа и на територията на Пловдив. Сигнали за паднали на пътя клони постъпват от сутринта в Областното пътно управление (ОПУ), съобщи дежурният в ОПУ. Водачите трябва да бъдат внимателни и да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни