Connect with us

България

Убиецът от Нови Искър поиска помощ от ЕС, влизa в МВР болница на лечение

Публикувана

на

Прокуратурата поиска обвиняемият за четворното убийство в Нови Искър – Георги, да бъде настанен в психиатричната болница в затвора в Ловеч за 30 дни, за да бъде изследван

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 26-годишния младеж, който уби родителите си, брат си и баба си в Нови Искър. Магистратите обаче решиха, че Георги ще бъде настанен в МВР болница за 30 дни, за да му бъдат направени пълни изследвания и да му бъде назначено лечение. 26-годишният мъж страда от тежка форма на епилепсия и краен стадий на туберкулоза. Именно заради второто заболяване той бе доведен в съда с маска на лицето, а служителите на „Съдебна охрана“ бяха с ръкавици.

 

„Психиката ми е ценна. Има ли хора, които се занимават с такава дейност или трябва да потърся помощ от Европейския съюз“, попита Георги, цитиран от „24 часа“. Той отново обясни, че съществува организация по психотропни вещества.

 

В ръката си младият мъж държеше листове, които обаче така и не показа на съда. На въпросите на магистратите Георги отговаряше изключително тихо и объркано. През повечето време говореше за психотропни оръжия, спомена и за 2 деца, едното от които се самоубило, а друго се наранило, но не стана ясно дали и те са жертви на психотропни оръжия.

Oще по темата: УБИЕЦЪТ ОТ НОВИ ИСКЪР ГОВОРИЛ НА ПОЛИЦАИТЕ ЗА МИ-6 И ПСИХОТРОННИ ОРЪЖИЯ

Съдия Колева попита задържания дали е съгласен да се изследва в болница, на което той се поинтересува дали ще изследват белия дроб. По думите на адвоката му Стоян Стоянов, Георги от много време не е посещавал лечебно заведение. Спомнял си, че преди месеци бил ходил в някаква болница, но не знае коя. Затова защитникът също настоя младият мъж да бъде изследван или в МВР болница, или в Пловдив. Защитникът също така обясни, че тепърва прокуратурата трябва да събира доказателства дали някой друг човек е влизал в къщата на семейството, дали момчето не е станало жертва на имотната мафия, например.

От определението на съда стана ясно, че близките на Георги са удряни с брадвичка много пъти. Баба му Славка например има наранявания освен по главата, още по шията, а брат му Александър – по торса, ръката и шията.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни