Connect with us

България

Трима районни кметове – на Средец, Изгрев и Триадица избрани от раз в София

Публикувана

на

Само в три района на София се очертава районен кмет да бъде избран още след първия тур и другата седмица жителите на кварталите в тях да не ходят на балотаж, показват междинните резултати на ЦИК. Според тях два от районите се печелят от досегашните кметове на „Демократична България“, които на тези избори се явяват от името на коалицията ПП/ДБ и „Спаси София“. В третия столичен район печели също кандадитът на ПП/ДБ и „Спаси София“, който на предишните избори през 2019 г. стана победител с листата на БСП.

В „Средец“ действащият кмет Трайчо Трайков води с 53 на сто от вота. Вторият Венцислав Банчев от ГЕРБ е с 13%. В „Триадица“ Димитър Божилов от ПП/ДБ и „Спаси София“ за момента получава 53 на сто. Вторият Себастиян Таджер от ГЕРБ е с 13%. В „Изгрев“ също може да не се стигне до втори тур, като там сегашният кмет Дилян Георгиев от ПП/ДБ и „Спаси София“, който преди 4 г. бе избран като кандидат на левицата, има 52 на сто от вота, а основният му съперник от ГЕРБ – общинският съветник Диян Стаматов, е с 16%.

Според временните резултати на ЦИК в останалите части на столицата предстоят балотажи, в които ще участват основно кандидатите на ПП/ДБ и „Спаси София“ и тези на ГЕРБ. Изключение е район „Красна поляна“, където се очертава битката на ПП/ДБ и „Спаси София“ да е срещу представителя на БСП. В „Студентски“ ГЕРБ също не класират участник сред първите двама, а независимият действащ кмет Петко Горанов ще се бори с Еней Енчев от ПП/ДБ и „Спаси София“. Балотаж се очертава дори в район „Банкя“, който е отколешен бастион на партията на Бойко Борисов и там Рангел Марков вече няколко пъти печелеше от раз. Засега той има 48 на сто от вота и в неделя най-вероятно ще се състезава срещу Антон Бранков от „Възраждане“.

В „Люлин“ след първия тур сегашният кмет Милко Младенов от ГЕРБ за момента е с почти равен резултат с Георги Тодоров от ПП/ДБ и „Спаси София“ по 23 на сто.

В „Красно село“ Цвета Николаева от ПП/ДБ и „Спаси София“ПП е с 33 на сто, а действащият кмет Румен Русев от ГЕРБ е с 17.

В „Подуяне“ Петър Митев от ГЕРБ има 25 на сто, а Кристиян Христов от ПП/ДБ и „Спаси София“- 28 на сто.

В „Сердика“ Момчил Даскалов от ПП/ДБ и „Спаси София“ е с 27 на сто, а действащият кмет Тодор Кръстев от ГЕРБ е с 26.

В „Лозенец“ кметът Константин Павлов от ПП/ДБ и „Спаси София“ е с 43%, а Анджелина Тотева от ГЕРБ е с 17.

В „Младост“ Ивайло Кукуркин ПП/ДБ и „Спаси София“ е 36%, а Юлиян Пейчев от ГЕРБ е с 15.

В район „Възраждане“ кметът Савина Савова от ГЕРБ е с 24%, а Станислав Илиев от ПП/ДБ и „Спаси София“ води с 33 на сто.

В „Оборище“ бившият журналист от БНТ Георги Кузмов от ПП/ДБ и „Спаси София“ води на Йоанна Драгнева от ГЕРБ с 41 на 17 на сто.

В „Панчарево“ със сигурност ще има нов районен кмет, след като действащият Николай Гюров не достига до балотажа. На него ще са Милена Алексиева от ПП/ДБ и „Спаси София“, която има 35 на сто, срещу съфамилничката си Евгения Алексиева от ГЕРБ с 27 на сто.

При 44 на сто обработени от ЦИК протоколи в район „Кремиковци“ на балотаж отиват кметът Лилия Донкова от ПП/ДБ и „Спаси София“ с 42 на сто срещу общинския съветник от ГЕРБ Борис Петров с 32 на сто.

В „Овча купел“ действащият кмет Ангел Стефанов от ПП/ДБ и „Спаси София“ води с 33% на Борислав Тодоров от ГЕРБ с 17%.

За „Красна поляна“ вече стана дума. Там Димитър Петров от ПП/ДБ и „Спаси София“ води с 26 на сто срещу Георги Миланов от БСП с 23 на сто. Действащият кмет Иван Чакъров от ГЕРБ засега е трети с 21 на сто от вота.

В район „Витоша“ действащият кмет от ГЕРБ Теодор Петков и претендентът Зарко Клинков от ПП/ДБ и „Спаси София“ имат по 30 на сто.

В „Слатина“ сегашният кмет Георги Илиев от ПП/ДБ и „Спаси София“ води с 44 на сто, следван от Борислав Борисов от ГЕРБ с 16%.

В „Надежда“ кметът Димитър Димов от ГЕРБ води с 33 на сто пред Румен Димитров от ПП/ДБ и „Спаси София“ с 23.

В „Илинден“ действащият кмет Иван Божилов от ГЕРБ получава засега 25%, а претендентът Емил Бранчевски от ПП/ДБ и „Спаси София“ПП води с 32 на сто.

В „Искър“ кметът Ивайло Цеков от ГЕРБ е с 21%, а Ясен Русев ПП/ДБ и „Спаси София“ води с 25.

В район „Връбница“ шанс да стигнат до балотаж имат трима кандидати. Резултатите на действащия кмет Младен Младенов от ГЕРБ, на Румен Костадинов от ПП/ДБ и „Спаси София“ и на Венера Калева от БСП са почти равни около 23 процента.

В „Нови Искър“ сегашният кмет Даниела Райчева от ГЕРБ има 32 на сто от вота, колкото е получил и независимият Владимир Владимиров.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

декември 2023
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement

Популярни