Connect with us

Апартаментите на властта

Съсед на шефа на КОНПИ призна: Нямаме достъп до терасата

Публикувана

на

Съсед на председателя на  КПКОНПИ Пламен Георгиев призна пред bTV, че никой от съсобствениците няма достъп до терасата на покрива на блока, за която се влиза през апартамента на Георгиев. Мъжът предпочете да остане анонимен и говори пред камерата като гласът му е обработен технически, за да не бъде разпознат.

 

Според обясненията на шефа на КПКОНПИ за разминаването между цената на сделката за апартамента и данъчната му оценка, която е по-висока, това е така, защото в данъчната оценка е включена и терасата, която обаче „не е част от жилището, а представлява тераса-покрив, която е обща част на сградата (…), поради което не е обект на индивидуални собственически права и не подлежи на деклариране от страна на етажните собственици.“

bTV е поискалa общината да провери дали изградените върху терасата-покрив помещения, между които сауна, са законни. Съседът казва, че не му е известно някой да е разрешавал върху покрива да се строи каквото и да било. „Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там“, добавя той.

Пламен Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов докато прокуратурата продверява законността на имотните му сделки. Преди дни пред журналисти той отказа да отговори на многократно зададения му въпрос колко души ползват терасата.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930