Според него единственият спор е бил за министъра на отбраната Тодор Тагарев. „Направихме компромис, знаете за министъра на спорта, за енергетиката приеха Жечо Стайков, ако Румен Радев стане шеф на Българския енергиен холдинг, това бяхме единствените спорни моменти“, допълни Борисов. По повод брифингът от вчера, той изрази учудване, че за 9 месеца от „Продължаваме промяната – Демократична България“ не са се научили да не употребяват епитети. „Трудно е вече да накарам партията да се върне назад“, обобщи Борисов, като не скри, че е обиден от изказването на Асен Василев, че Мария Габриел е новото красиво лице на мафията.

Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице, попита Борисов. И допълни – кое ги накара да говорят за отговорност, като 11 от 19 министри застанаха за тях.

Разбрах за кашони напитки, които са отишли вчера, защото те и централата си продадоха, за да ползват чужди, предоставяме им тази на ГЕРБ.

Тези еквилибристики, които се правят в момента, са да вдигаме данъците. И вместо Василев да каже – това е тежко и сложно, няма как да държи държавата, той излиза с епитети. С кое го обидихме –  че му дадохме 100% властта в данъчните, митниците, и мълчаливо подкрепяхме всичко, допълни Борисов.

На тези лъжи и спекулации трябва да бъде сложен край. Не искам да коментирам дружбата на ПП с ДПС, но тя е много по-голяма от тази на ГЕРБ,  защото ние воюваме в смесените региони, обясни лидерът. И напомни, че постигането на конституционно мнозинство без ДПС било невъзможно. И когато колежките ми се обадиха, че те искат да впишем само „Възраждане“ като забрана, им казах, че не може да подкрепим това, защото имаме забрана на конгреса, каза Борисов.

„Аз ги призовавам, веднага да се извинят, както на ГЕРБ и преди всичко на Мария Габриел“, каза лидерът на ГЕРБ. Той поясни, че път назад има, но всичко зависи от това дали Мария Габриел и парламентарната група на ГЕРБ биха приели евентуално извинение.

„Преговорният екип беше направен да се случат нещата, а не да ги бламират. Вчера направихме същото, което направихте преди седмица, след като ни изненадаха и върнаха мандата“, каза още Борисов.

vlastta.bg