Connect with us

България

Свидетели по делото „Суджукгейт“ осъмнаха с подпалени автомобили

Публикувана

на

Два автомобила бяха подпалени тази нощ в Добрич, съобщи Нова телевизия. Колите са изгорели напълно, като са нанесени щети и на гараж пред кооперация.

Няма пострадали хора. По информация на медията, двата автомобила са собственост на свидетели по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който е обвиняем по делото „Суджукгейт“. Скандалът избухна миналата година. На Мартинов бяха повдигнати няколко обвинения – за това, че е упражнявал натиск върху МВР, прокуратурата и други институции в Добрич и областта, а търговец на месо бил изнудван от него да даде 4 тона суджук с обяснението, че те са за Бойко Борисов.

Софийската градска прокуратура повдигна 6 обвинения срещу Мартинов. Първоначално за свободата му беше определена 45 000 лева гаранция, но по-късно сумата е намалена. В хода на разследването свидетели твърдяха, че са били подложени на заплахи да не дават показания срещу бившия депутат.

Като обвиняеми по делото са привлечени и бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

В края на декември миналата година двама от свидетелите се оплакаха, че са били заплашвани с убийство.

По тази причина прокуратурата повдигна обвинения на Петър Малджиев – собственик на казино в Добрич и два хотела в Кранево.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни