Connect with us

България

Стефан Янев: С Кирил Петков имаме различна ценностна система

Публикувана

на

Бившият министър на отбраната в кабинета „Петков” Стефан Янев проговори за отношенията си Кирил Петков, отстраняването му от кабинета и новата партия.

 

Българският парламент гласува моята оставка. Но взимането на решението за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение, заяви Стефан Янев в интервю за БНТ.

„Личния разговор с Петков няма да го коментирам. Но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано – различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя – да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в „отбора“, както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор“, разкри Янев. И допълни: „Аз запазих достойнството си”.

Янев коментира личното мнение, изразено от Асен Василев по отношение на преговорите с „Газпром“: „Това е по-скоро закачка. Естествено, че няма да очаквам искане на оставки заради изразено друго лично мнение. Бяхме заедно отчасти с този екип в първото служебно правителство и тогава имах възможността да им покажа, че министър-председателят не е диктатор, а пръв между равни“.

Ако някой си мисли, че може да запуши устата на министър, трябва да знае, че това не е здравословно за едно управление, категоричен бе Янев.

Твърда ръка на премиера в момента? Не, не смятам! Дайте ми пример за твърдост на тази ръка. По-скоро хаотичност в управлението има, каза Стефан Янев и даде пример с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на правителството.

„С какъв мандат? Кого информира министър-председателят? Направи ли заседание на Министерският съвет и взе ли той решение? Просто му хрумна и реши, че трябва да отиде там. За съжаление този тип на демонстрация на неуважение към институциите продължава“, заяви той.

Опасно е правителството да говори с два различни гласа за войната в Украйна, смята Стефан Янев. Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2022
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement