Connect with us

България

Станишев с амбициозни планове: Да направим БСП отново голяма партия

Публикувана

на

Сергей Станишев не обяви дали ще се кандидатира за лидер на БСП на предстоящия през февруари конгрес на партията. Пред журналисти в Берлин той заяви, че иска да си почине малко и едва след това ще обяви решението си, съобщава БТА. Вчера, след 11 години начело, той напусна председателския пост на Партията на европейските социалисти (ПЕС), а на негово място беше избран Стефан Льовен.

„Каквото зависи от мен да подкрепя левицата да бъде силна, адекватна, европейска, модерна, ще го правя. Моят лозунг е да направим БСП и левицата големи отново, да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не е просто присъдружна партия към някаква коалиция или към някой, който е по-добър или по-голям от нас. Това е унизително положение за БСП“, каза Станишев.

За пореден път лидерът на БСП Корнелия Нинова не се включи в конгреса на ПЕС в Берлин. За последно тя е била на голямо събитие на европейските социалисти през 2016 г. Бившият премиер уточни, че това е и една от основните причини да не се кандидатира отново за президент на ПЕС.

„Ако нямаш зад себе си партия, която е голяма, която е ангажирана с ПЕС, трудно може да играеш тази роля, която се очаква от президента на европейското единно социалдемократическо семейство“, добави Станишев.

 

Той подчерта, че не е лице на опозицията в БСП и посочи, че в партията има много загрижени хора. „Трябва да осъзнаем, че днес на картата е изобщо съществуването на БСП като политическа сила, от която нещо зависи“, каза още Станишев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни