Connect with us

България

Стабилност: Работната заплата расте с 47.5 %, заводите бълват за износ, а театрите пълни

Публикувана

на

Нашите показатели са едни от малкото в Европа, които показват дисциплина и това се отчита oт Европа.
Данъчните приходи през 2018 г. спрямо 2014 г. са с 50 на сто повече, което показва добра работа на системите и прозрачност, а външният ни дълг тази година ще достигне 18,6 на сто и ще ни нареди сред държавите с най-нисък дълг в Европа.

Има ръст на инвестициите и те са в реалната икономика, а износът на България за Германия е по-голям от вноса. Средната работна заплата се е увеличила с 47.9%, а БВП се увеличил с 39% от 2014 г. насам.

Приходите от туризъм са рекордни, а чуждите инвестиции също се увеличават и са в сферата на реалната икономика.

За театрите не можеш да си намериш билет и затова си го купуваш месеци напред.

Успехите на управлението бяха подробно отбелязани в речта на премиера Борисов пред годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал“. 

„Там, където са „Марица“, „Струма“, „Тракия“, където са магистралите, заводите никнат като гъби. В края на март поне 3 лота ще започнем да строим по „Хемус”. Това ще е реката, по която ще потекат инвеститорите към Северна България”, категоричен е премиерът.

Според Борисов по-висша степен на демокрация от ЕС няма. Премиерът говори и за необходимостта от това страната ни да приеме еврото.

„Защо е важна темата за еврото? Критиците казват, че щели да се вдигнат цените, но държавите, към които се стремим – всички те са с въведено евро. Аз бих задал контра въпрос – кои се плашат от въвеждането на еврото и защо? – Защото в Банковия съюз нито централните банки, нито банките в съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор? Той е толкова важен за всеки един от нас. Целта е, ако някой собственик на банка я доведе до фалит, не данъкоплатците да платят и хората да си изгубят парите, а той да понесе своята отговорност и той да я платят“, каза Борисов.

Сред предимствата от въвеждането на еврото той отчете по-ниските лихви по кредитите, стабилната банкова система и това, че при финансова криза има кой да помогне на съответната държава.

„Важното е да дисциплинираме банковия сектор, да не се случва това, което се случи с КТБ. А това няма как да се случи, когато България е в този клуб“, допълни още премиерът.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни