Connect with us

България

Спортният тотализатор с нов директор: Георги Тарлеков от ГЕРБ

Публикувана

на

„Българският спортен тотализатор“ е с нов директор. Това е Георги Тарлеков, който в момента е началник-отдел „Финансово-счетоводни дейности и човешки ресурси“ в община „Връбница“.  Изпълнителният директор и новите членове на УС ще заемат поста си до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев, съобщават от спортното министерство.  Георги Тарлеков бе кандидат кмет от ГЕРБ за район „Люлин“.

Георги Тарлеков сменя Ангел Иванов, който се задържа на поста около три месеца. Иванов беше назначен с 5-годишен мандат в края на май от служебния министър на спорта Весела Лечева.

Общо трима нови членове на Управителния съвет на „Българския спортен тотализатор“ е сменил настоящият спортен министър Димитър Илиев.

Смените в БСТ са одобрени от финансовия министър Асен Василев, показва справката в Търговския регистър.

Кой е Георги Тарлеков?

Преди да заеме поста е съветник на министър Илиев по финансовите въпроси“. Твърде вероятно е това да е енигматичинят таен икономически съветник на спортния министър, който упорито скри своето име. Новият изпълнителен директор Георги Тарлеков, според официалната справка на ММСе „финансист с дългогодишен опит в администрацията, мениджмънта и управлението на финанси и проекти. Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и управление на администрацията.

Георги Тарлеков стана известен точно преди година  след проверка на КПКОНПИ в район „Слатина“.

Тогава финансовата контрольорка Милена Богомилова Алексиева бе спипана от антикорупционната комисия в конфликт на интереси заради заработване на допълнителни пари по договори с детски градини, а неин покровител  бе началникът на отдел „Финанси” в община „Слатина“ Георги Тарлеков. Двамата уличени почнаха на чисто в район „Връбница“ отново във ‘Финансов контрол“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни