Connect with us

България

Спипаха данъчен в София с 15 хиляди лева подкуп

Публикувана

на

Служител на Националната агенция за приходите (НАП) е бил задържан в момент на получаване на подкуп от 15 хиляди лева. Акцията е била проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП). Любомир Савов е задържан в сряда близо до работното му място.

Това съобщава административният ръководител на СГП Емилия Русинова. Получените пари са само първият транш от цялата сума, която данъчният служител е поискал.

До задържането се стигнало след като служители на НАП със заповед са били определени да извършат ревизия на търговско дружество. Проведени са няколко срещи между тях и ръководителя на дружеството. Още при първата той е уведомен, че са установени недекларирани печалби в размер на 800 000 лева.

Предложението от данъчните било да му се изготви акт само за от 16 хиляди до 20 хиляди лева. За целта обаче управителят на дружеството трябвало да плати на самите данъчни 45 хиляди лева.

Самият управител подава сигнал за поискания откуп, а впоследствие един от данъчните е арестуван в центъра на София при предаването на парите. Той е задържан за 72 часа и ще бъде поискано постоянното му задържане.

Разследването продължава и по него има още заподозрени.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни