Connect with us

България

Спас Гърневски в декларация за загиналите от комунизма: Спомняте ли си ген. Решетников, госпожо Нинова?

Публикувана

на

Декларацията на ГЕРБ за жертвите на комунистическия режим, чиято памет се почита днес, се превърна в декларация срещу лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя беше прочетена от депутата Спас Гърневски, който е бивш кмет на Пловдив (СДС).

„Днес, на 1-ви февруари, отбелязваме една от най-жестоките, най-черните и най-срамните страници в историята на България. На тази дата преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. На днешния ден през 1945 г. Първи и Втори съдебни състави на т. нар. Народен съд осъждат на смърт регентите принц Кирил, Богдан Филов и генерал Никола Михов. На смърт са осъдени още 8 царски съветници, 22 министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери. Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на централните софийски гробища. След разправата с цвета на нацията, България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани, измъчвани и избивани в комунистическите концлагери на смъртта”, заяви Гърневски.

За да помнят идните поколения зверствата на този режим, през 2011 година правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов приело решение, с което обявило 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

„Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение – президентът Румен Радев.

В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смесица от полуистини, внушения и откровени лъжи. С огромно изумление станахме свидетели как за пореден път Корнелия Нинова се опита да заеме позата на честен борец с корупцията – човек, току-що пристигнал в политиката, за да твори чудеса”, заявиха от ГЕРБ в лицето на Спас Гърневски.

„Истините, които трябва да бъдат припомняни на българските граждани, за да се открояват още по-ярко фалшивите пророци и измамните месии в българската политика, които имат претенцията да управляват страната.

Затова, госпожо Нинова, нека оставим настрани пламенните Ви опити да изфабрикувате нова порция ало-измами и да се обърнем към истината и фактите, а именно:

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, приватизирал с незнайно какви пари държавни дружества на крехката 28-годишна възраст. Историята Ви на тъмносиня приватизаторка, за която Вие никога не дадохте логично обяснение, може би просто защото такова няма, продължава и до ден днешен да поднася поредица от скандални факти за начина, по който Вие сте управлявала поверените Ви по онова време активи на българските данъкоплатци. Кога ще кажете истината за Техноимпекс?

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, забъркал България в тежък международен лобистки скандал, отразил се изключително неблагоприятно на образа на страната ни пред международните партньори. Защото точно Вие, госпожо Нинова, в качеството Ви на вече червена председателка на борда на Пловдивския панаир, вземате дейно участие в аферата „Хохегер“, заплащайки в нарушение на куп правила и закони огромния хонорар на австрийския лобист Хохегер, осъден впоследствие на затвор.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция. Няма друг случай в новата ни история, при който говорителят на Европейската комисия изрично да приветства нечие уволнение от българското правителство. А ставаше дума за Вашето уволнение, г-жо Нинова, което е може би и причината за днешния Ви реваншизъм спрямо уволнилия Ви тогава премиер Сергей Станишев, понастоящем председател на ПЕС.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, за когото има доказано законни СРС-та – разсекретени и качени на интернет страницата на парламента. Точно Вие, така ентусиазирано цитираща ни ало-измамите, с които се опитвате да компрометирате правителството, обещавате във въпросните СРС-та да спирате проекти срещу благодарности, да носите подаръци на разследващата Красимир Фронтиера следователка Шарланджиева и да правите услуги на разследвани бизнесмени чрез правомощията на тогавашния Ви пост.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, позволил си да звъни над 200 пъти на български следовател, а именно въпросната г-жа Шарланджиева, разследваща същия този Красимир Фронтиера, заради чиито услуги Вашето име е в СРС-тата по тази разработка. Ще имате ли някога доблестта да кажете истината по този случай, а именно защо български политик звъни над 200 пъти на български следовател, разследващ злоупотреби в сектора на същия този политик? Едва ли, госпожо Нинова. Вие доказано не обичате истината.

Защото точно Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, доказано съгласуващ програмите и политиките си с генерал Решетников и със службите на чужди държави, извършвайки по този начин тежка форма на национално предателство. Спомняте ли си ген. Решетников, госпожо Нинова? Същият този ген. Решетников, когото отричахте да сте срещала и познавала, докато не бяхте за кой ли път изобличена в лъжа от организиралите и присъствалите на въпросната среща, сред които има и видни Ваши съпартийци”, заяви Спас Гърневски.

Така изглеждала истината, колкото и да била неприятна за Корнелия Нинова.

„И това, че Вие сте неин враг и че притискате и съпартийците си да се включат в хора на клеветниците и ало-измамниците, е изключително лоша новина за българската демокрация. Защото докато обществото ни се развива и върви напред, втората политическа сила у нас се връща към най-гнусните практики от годините на комунистическото безвремие – а именно пропагандата, посочването на враг, оклеветяването и съсипването на човешки съдби и всичко това заради пустата Ви жажда за власт. Власт, която българските избиратели отказаха и ще отказват да Ви дадат, госпожо Нинова. Защото хората се умориха от лъжите Ви. Дано се уморите и Вие най-накрая, за да прозрете и заобичате Вашия неприятел Истината.

Искрено Ви го пожелаваме”, завърши Спас Гърневски.

След декларацията му думата по процедура „по начина на водене” взе депутатът от „БСП за България” Кристиан Вигенин. Той отправи упрек към председателстващия заседанието Явор Нотев, че не е санкционирал изявлението на Гърневски, касаещо Корнелия Нинова, която отсъствала от залата.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни