Connect with us

България

Собствениците на Efbet: Нямаме нищо общо с Божков. Несправедливо сме в списъка “Магнитски“

Публикувана

на

Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир Найденови се възмутиха от това, че са включени в разширения списък на Министерството на финансите с лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите по закона „Магнитски“. В позиция до медиите бизнесмените подчертават, че от март 2020 г. са прекратили всякакви отношения със санкционирания Васил Божков и питат защо други негови бивши съдружници не са в „черния списък“.

„Ние инициирахме много преди мерките по закона „Магнитски“ действия за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни деяния с риск за нашата сигурност и бизнес. На фона на нашето несправедливо попадане в този списък още по-впечатляваща е липсата на редица имена – действащи съдружници на санкционираните лица към момента или в период много по-близък до настоящето от нашето съдружие.“, пише в позицията на сем. Найденови.

Във връзка с това бизнесмените заявяват, че са предприели всички позволени от закона мерки в своя защита и са изпратили документи до държавните институции – Министерство на финансите, ДАНС, НАП и Министерския съвет. Не се казва обаче какво е съдържанието на тези документи.

„Включването ни в този списък е тревожен сигнал за върховенството на закона в страната и дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация – това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България“, завършва позицията на Найденови.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни