Connect with us

Култура

След 5 години отсъствие: Ламбо взриви сцената на Народния театър

Публикувана

на

След 5-годишно отсъствие Стефан Данаилов се завърна със скутер на сцената на Народния театър. Той е част от екипа на „Актрисата“ и влиза в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи, с дълги сиви коси и с фланелка „Аз победих анорексията“.

Героят на Данаилов е новата любов в живота на театралната звезда Лидия Мартин (Аня Пенчева), която се оттегля от сцената, за да заживее в Швейцария с поредния нов мъж до себе си.

Сълзи, смях, драма, ревност и истерия има в този спектакъл по текст на драматурга Питър Куилтър. Като на своеобразен парад, покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й годеник Чарлз (Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев). Всички те влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лидия предизвиква във вълнението си.

Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата и защо актьорът често е на крачка от лудницата? Колко струва любовта, ако я има? Защо всички режисьори рано или късно се опиянчват? Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и Стефан Данаилов като постановчик, „Актрисата“ разкрива още театрални загадки, най-важната от които е колко силна е магията на театъра.

В „Актрисата“ Аня Пенчева слиза от сцената, но само на сцената. А лебедовата й песен в представлението е „Вишнева градина“ от Чехов, за която получава заслужен аплауз.

Интересната сценография във формата на куб е на Елена Иванова, нейни са и костюмите, а музиката е на Иван Лечев.

На аплаузите, в края на вчерашното премиерното представление, Аня Пенчева излезе с внука си Александър, който се роди преди по-малко от два месеца.

Владко Данаилов, родният син на Ламбо от Ирен Кривошиева, пристигна от Америка с жена си Виктория. Двамата засега не се канят да стават родители. „Какво бебе – много е зает с тая медицина“, отхвърли плъзналите напоследък слухове за внуче Ламбо. И се смя на „завещанието“, с което уж бил разпределял апартаменти, вили и милиони на наследниците си. Плътно до него, както винаги, бяха доведеният му син Росен Цанков и племеницата му Росица Обрешкова с децата си – Виктор, Александра и Стефана. Близнаците на Росен – внуците на Мария, покойната съпруга на Мастера, и кръстената на него внучка на покойната му сестра му Росица – буквално го обожават.

На аплаузите, в края на вчерашното премиерното представление, Аня Пенчева излезе с внука си Александър, който се роди преди по-малко от два месеца.

Тя го прегръщаше и целуваше, докато приемаше възторга и цветята на публиката. Щастливи от успеха й край нея бяха синът й Ангел с гаджето си Ива, мъжът й Ивайло Караньотов – в супер кондиция след приключенията си в Еверест, сестра й Валя със семейството си, както и сватовете – цялата фамилия на Илиян Добромиров. „Ламбо е набрал такава инерция, че продължаваме гастролите из България“ , сподели Аня. Техните колеги в спектакъла също получиха десетки поздравления – Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев и Павел Иванов. Мариус Куркински беше сред първите, които прегърнаха Аня, за да признае, че го е просълзила с една от финалните реплики на своята героиня: „Ние, артистите, сме най-самотните хора на света“.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2020
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement