Connect with us

България

Слави съди Кирил Петков, затова че го нарекъл мафия

Публикувана

на

На 24 юни в СГС е постъпила искова молба от Слави Трифонов срещу Кирил Петков за причинени неимуществени вреди вследствие на изказване на премиера в оставка, направено на 13 юни по време на пресконференция. Размерът на иска е 50 000 лв., съобщават от съда.

Става дума за изявление, направено на пресконференция на „Продължаваме промяната“ по повод решението на шестима представители на „Има такъв народ“ да напуснат партията.

Лидерът на „Има такъв народ“ обяви, че ще даде на съд Петков, Асен Василев и Радостин Василев още на 13 юни.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля“, написа тогава Трифонов в профила си във Facebook.

Делото на Трифонов – който обича да изтъква успешните си дела срещу т. нар. кафяви медии, е гражданско, по Закона за задълженията и договорите – за непозволено увреждане. А ще стартира и тече в Софийския градски, а не в районния съд, заради високия размер на иска.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни