Connect with us

България

Синдикатите блокираха центъра на София за 1 май: какви са исканията

Публикувана

на

Блокада на „Орлов мост“, шествия и концерти ще има в днешния Ден на труда.

КНСБ провежда синдикална акция „За правото на сдружаване и достойни заплати!“. Десетки граждани блокираха за движението в центъра на столицата в района на пл. „Орлов мост“.

“Днешната проява е призив за чуваемост към проблемите на хората. Както знаете, те са свързани с техните доходи и с цените, които продължават да растат, и все по-трудно хората свързват двата края. Това трябва да чуят политиците, а не да обясняват на хората с едни милиардни числа как няма пари в държавата и ще фалираме, нещо което не е вярно”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той съобщи, че на 4 май ще проведат данъчна конференция, на която ще покажат как и откъде могат да бъдат взети средства. “Можем да покажем как с малко повече данъчна събираемост, повече приходи и с по-оптимално подреждане на разходите ще се вместим в тези 3% дефицит и ще намерим тези 800 млн. лв. за увеличение на доходите”, посочи президентът на КНСБ. Според него частният сектор се държи по-адекватно от публичния сектор.

Димитров отбеляза, че КНСБ традиционно отбелязва празника с публични прояви в цялата страна. Той уточни, че през днешния ден експерти от КНСБ ще разговарят с гражданите за темите, които ги вълнуват.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни