Connect with us

България

Сийка Милева: Прокуратурата не се страхува нито от коронавируса, нито от премиера

Публикувана

на

Няма списък със следващи обвиняеми, прокуратурата работи по събрани доказателства. 

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по БНТ. „Къщата в Барселона“ е една от многото проверки, които обвинението прави. Прокуратурата е изпратила официално запитване до испанските си колеги, необходимо е време, очакваме отговор, обясни тя. 

Прокуратурата не се интересува от политически лидери, министри, действаме по закон, коментира Милева недоволството на вицепремиера Красимир Каракачанов, че се атакуват само кадри на ВМРО във властта.

Тази седмица беше повдигнато обвинение на един управител на дружество, получил 400 000 лв. евросредства, става дума за къща за гости край Батак, разкри Милева. Ще има още обвинения, не сме забравили темата, увери тя.

До дни прокуратурата ще обяви кой са първите сделки от приватизацията на прехода, които ще провери, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор. Целта ни е не толкова да образуваме досъдебни дела, а да информираме обществото за евентулано нанесените щети, обясни прокурор Милева. 

За жителите на София, които имат по-добър доход, може кражбата на един петел да не е важна, но за самотния възрастен човек на село не е така, коментира Милева акциите срещу битовата престъпност в малки населени места.

Главният прокурор не е политик, мандатът му е седемгодишен, той се стреми да върне доверието в институцията, която представлява, увери Сийка Милева.

Прокуратурата е възложила на Министерството на здравеопазването да контролира как институциите изпълняват задълженията си и какви мерки предприемат срещу евентуална заплаха от коронавирус за страната ни“, допълни Милева. „Още преди месец прокуратурата е възложила съгласно своите законови правомощия на министъра на здравеопазването да осъществява постоянен контрол над институциите, които отговарят за здравето на гражданите. И тъй като не искаме да всяваме страх и паника сред населението, не сме оповестили и публично възложената ни проверка“, уточни говорителят на главния прокурор.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни