Connect with us

Последни новини

Шок в Австрия: Отвлякоха майката на ковчежника на милиардера Естерхази

Публикувана

на

88-годишната майка на ковчежника на прочутата фамилия Естерхази е отвлечена в Австрия, гръмнаха местните медии. Това е станало във вторник следобед към три и половина в района на Айзенщат, столица на провинция Бургенланд.

Синът на възрастната жена е Щефан Отрубай, генерален управител на милиардите на фамилията Естерхази – много богат благороднически унгарски род, който през вековете е един от основните поддръжници на императорската династия на Хабсбургите. Отвличането на 88-годишната жена, която е била на разходка, придружена от своята компаньонка, предизвика преследване, след като компаньонката е информирала полицията. В интервю по телевизията министърът на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че все още не е изяснено дали става дума за класическо отвличане. Очаква се днес да бъдат известни повече подробности.

Щефан Отрубай, управител на милиардното състояние на фамилия Естерхази, е племенник на последната княгиня Мелинда Естерхази, чието моминско име е Отрубай. Мелинда е съпруга на последния княз Естерхази, доайен на фамилията, и тъй като семейството е без деца и тя надживява съпруга си, назначава въпреки съпротивата на фамилията Естерхази своя племенник Щефан Отрубай за управител на семейното богатство, изчислявано на милиарди евро.

В медиите се появиха спекулации, че отвличането няма криминален характер, а вероятно е предизвикано от семейна разпра. Възрастната жена се е преселила в Австрия преди няколко седмици въпреки протестите на останалите членове на фамилия Естерхази.

В интервюто вътрешният министър заяви, че се работи по различни версии. В цялата провинция се проверяват автомобилите без изключение. Междувременно акцията е разширена и се води и в съседните на Австрия държави.

Великолепният дворец Естерхази често е спряган като “Унгарския Версай”, където великият композитор Хайдн е работил 30 години за фамилията Естерхази, на която е кръстен днес и самият замък. Красивата му постройка се намира в Айзенщат, който е столица на австрийската област Бургенланд. Макар и да е владение  на унгарската фамилия Естерхази внушителният замък се счита за символ на града.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни