Connect with us

България

Шефът на СДВР е предложен за главен секретар на МВР

Публикувана

на

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР. Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг в Министерски съвет. Спазени са всички изисквания на процедурата, включително и съгласувателната процедура с президента. Смятам, че Иванов има всички необходими качества за работа в екип и за изпълнение на длъжностната характеристика за главен секретар, посочи Маринов.

След като последният подаде оставка, искана от премиера Бойко Борисов, заради катастрофата в Своге, която взе живота на 19 души, Маринов бе назначен за вътрешен министър. В момента функциите на главен секретар се изпълняват от зам. главния секретар Георги Арабаджиев.

Кой е Ивайло Иванов?

Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Започнал е в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминал е през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.-директор на РДГП „Аерогари“ и директор на РДГП „Драгоман“.

Завършил е бакалавърска степен във ВИПОНД- МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.

През 2010 г. е защитил магистратура – специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Със заповед на министър Валентин Радев от 11 май 2017 г. Ивайло Иванов е назначен за директор на СДВР.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни