Connect with us

България

СГП поиска имунитета на Даниел Александров от ГЕРБ за блудство с дете

Публикувана

на

Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Александров.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31 май т.г. досъдебно производство, събраните доказателства, по което са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на 31-годишния европейски вицешампион по класическа борба.

Наблюдаващият обвинител е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май т.г. в село Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Александров е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет.

Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава – на председателя на парламента, уточняват от държавното обвинение.

Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 г. в Дупница. Сребърен медалист в категория до 82 килограма на Европейското първенство по борба от 2020 г. Сред другите му успехи са два бронозови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019 г., както и бронзов медал от европейските игри в Баку през 2015 година.

31-годишният Александров стана депутат от 23 МИР-София. През 2019 г. той и световната вицешампионка и европейска шампионка по борба Джанан Манолова станаха родители на дъщеря.

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни